Uteliv// Spise ute

plaza del sol - midten av Madrid

Plaza Del Sol er ett egnet utgangspunkt for å dra ut på nattlige tokter og feire med Madrilenosene!

Restauranter i Madrid  // Natteliv

Byen kryr av restauranter, og det er duket for en aldri så liten oppdagelsesferd, som nedenstående kart viser: (røde prikker viser restauranter i sentrum)

 

https://www.google.no/maps/vt/data=U4aSnIyhBFNIJ3A8fCzUmaVIwyWq6RtIfB4QKiGq_w,U-xN47EChmriOSMt8JSgH1vZ5OPTERdR07IcSWQpF4jSBFFMep8GXddihTyULgVyYpJa04JViZiFGFdyVjWtb7l_RxFoizicvjwNrS3qUe0tFUqQZT5cLjbNtMXpQOQQ7B12tjKmauYce9J6SwCRCGlk1EtP3xejaTaH3sixyGkYhDIZISCq23ujgRXUV3JF-8o1zqlpEpMvvPAenU7SxeqtMivTqxyD3OzxD_QnqwgYXmBSqv1bkKyWJ-Yg1q6PVXv_X4SlZYW_57WeLfgrXHCkWAhtIZc3wokj1ytX6orG2gOvZGnofUBW6bBVJymUIEFTXU6oRTqWH-ceWZ9RcnNbazdz17d24FFeOGgbCNTflm7-XMEe4H8-szvLVdTdF1FIwpbo-qhbNEqBKSD1DN14BGuxoCdLBkZ-OfCbixPJASie6w1OFohgri6XqAHGFvySpw

Må vi likevel nevne noen utfra våre turer til Madrid:

Spesielle restauranter
Ved hotell Miguel Angel finner du restauranten La Broche Sergi Arola. Adressen er Calle de Miguel Angel, 29–31. Restauranten har to stjerner i Michelinguiden og er kanskje den beste restauranten i Madrid. Kjøkkenet er middelhavsinspirert, og du kan bestille bord på telefon +34 91 399 34 37. Restauranten er dyr og eksklusiv.

>>  Følg Hemingway… Restaurant Botin
(kan bli en uglemmelig opplevelse, red. anm)

….ellers må vi her bare henvise til Tridpadvisors guide for restauranter i Madrid om du vil finne noe spesielt.

 

De senere årene har også andre nasjoners kjøkken fått et visst innpass i Madrid, men vi mener at når du først er i Madrid, skal du spise spansk! Spansk mat er god og etter våre forhold rimelig. Spansk vin er også god, og du får den i alle typer og prisnivåer. Hvitvin heter vino blanco, og rødvin heter vino tinto. Til lunsj er det vanlig å kjøpe husets vin (vino de la casa), enten i literskarafler eller halvliterskarafler

.

Mindre barer tilbyr tapas (småretter) eller bocadillos (vårrull-lignende retter med forskjellig innhold). På små og enkle spisesteder kan du spise deg god og mett på større tapasmenyer. Slike spisesteder kalles ofte cervezerias, tabernas og bodegas. Restauranter kalles restaurantes. Har restauranten spesialisert på sjømat, kan den kalle seg marisqueria.