Fotballopplevelser

1024px-The_Santiago_Bernabeu_Stadium_-_U-g-g-B-o-y

Vi alle har fulgt prosessen rundt det knapt 16-årige supertalentet Martin Ødegaards inntreden i ikke bare spansk, men internasjonal toppfotball.

Det skjedde i januar 2015:  Real Madrid og Strømsgodset ble enige og sendte Martin Ødegaard til Bernabéu hvor han deltar på treningene.  Og både hele Spania og hele Norge ser fram til å se ham i aksjon.

>> Kampoppsett REAL MADRIDS hjemmekamper

I barene og pubene i gatene nord for Benabuéu Stadion  forbrødres hjemme og bortefansen. Nordmenn er svært populære, og det blir ekstra gøy der når Martin har fått vise seg frem.

(*En liten pins med det norske flagget kan være innledningen til nye hyggelige bekjentskaper. Kan du fortelle noe om John Carew så får du publikum, hans bravader for Valencia står det respekt av.)

Real Cafe Bernabeu er ett must, herfra kan du også se kampene, eller på Asador de la Esquina med en svær utsiktsterrasse over banen.

Fotballstadion Santiago Bernabeu

Real Madrid spiller sine hjemmekamper på Santiago Bernabeu, som har plass til hele 80.000.

EBernabeu stadium.jpgstadio Santiago Bernabéu ligger sentralt i Madrid på Paseo de la Castellana, en av Madrids viktigste veier. Stadionet ligger ca 4 kilometer nord for Plaza de Cibeles, der Paseo de la Castellana starter.  Det er en tilsvarende avstand fra Puerta del Sol, et av Madrids største torg.

Stadionet kan best nås med metrolinje 10 til stoppet Santiago Bernabéu som ligger rett ved siden av stadion. I sentrum, kan du gå på linje 10  ved Plaza de España eller Tribunales, eller ved overgang (f.eks linje 1 fra Puerta del Sol eller Atocha jernbanestasjon).

Fra Atocha, kan Paseo del Prado, eller Plaza de Cibeles man også ta buss 14 eller 27 for å komme til stadion. Ta buss 14 i retning av Avenida Pio XII. Ta buss 27 i retning av Plaza de Castilla, og gå av på Plaza Lima, rett foran stadion.

Fra t-banestasjonen Callao i sentrum av byen, kan man ta buss 147. Ta bussen i retning av Barrio del Pilar og gå av på Plaza Lima.

Fra Puerta del Sol kan man ta buss 150 i retning av Colonia Virgen del Cortijo. Igjen, gå av på Plaza Lima.

Adresse: Avenida de Concha Espina 1, Madrid